Очакваме между 900 и 1000 лв да бъде минималната работна

...
Очакваме между 900 и 1000 лв да бъде минималната работна
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Очакваме между 900 и 1000 лв да бъде минималната работна заплата

" Очакваме сред 900 и 1000 лева да бъде минималната работна заплата от януари идната година, в случай че се резервира този текст в кодекса на труда. Казвам в случай че, тъй като работодателите се пробват да нападат текста ", това разяснява икономистът от КТ „ Подкрепа” Ваня Григорова в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия.

" Ние също имаме забележки, по който беше признат и ги изказахме на брифинг в Народното събрание ", добави оше Григорова.

Тя разяснява и взетото решение минималната работна заплата да бъде 50 % от междинната:

" Проблемът е в това, че те го заковаха навръх толкоз. Нито директивата споделя, че да се закове в избран размер, нито наредбите на Международната организация на труда разрешават това да се случва отвън диалозите сред синдикати, работодатели и държавно управление ".

Според Левон Хампарцумян доста по-важно от това какъв брой е минималната заплата, е това какво може да купиш с нея. „ Ако се опитваме с разнообразни типове ограничавания и тавани - вероятността е някакви артикули да изчезнат, да нарастват или да се появи черна борса”, това е мнеието, което изрази финансистът пред NOVA.

" Когато инфлацията е прекомерно висока, това, че заплатите порастват, " дефакто гасим пожара с бензин " ", безапелационен бе Хампарцумян.

" Трябва да се грижим стопанската система да се развива. Ако се опитваме с разнообразни типове ограничавания и тавани, вероятността е някои типове артикули да нарастват, да изчезват или да се появи черна борса”, добави още Левон Хампарцумян.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР