Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия

...
Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия
Коментари Харесай

Ангелкова: Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон


Очакваме сред 5 и 10% растеж на туристите през идния зимен сезон. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила в изявление за предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

„ Зимният сезон публично започва от декември месец, като през ноември е подготовката му. Той зависи извънредно доста от времето изключително за хората, които идват в България, с цел да карат ски. За това и присъщите записвания за него са в последния миг “, изясни министър Ангелкова и напомни, че предишният зимен сезон е бил извънредно сполучлив – над 1,4 млн. са били задграничните туристи, които са посетили тогава България.

„ Наскоро Банско бе избран в топ 10 в ранглиста за най-хубава дестинация за ски туризъм от влиятелно английско издание. България е една от най-хубавите дестинации за зимен туризъм като съответствие качество – цена. Може би има места, в които е скъпо, зависи от мястото, избора, категорията хотел. Като цяло пакетите, които оферират нашите курорти са много по-евтини спрямо тези в другите страни “, изясни министърът на туризма.

На въпрос има ли връщане на българските туристи, които вместо българското море избират гръцкото, министърът изясни: „ Има, да. Колкото и необичайно да ви звучи, вторият максимален пазар за лятото, т.е. най-вече визити имаме от Гърция “.

Министърът на туризма заяви, че от април месец следва непозната самолетна компания да пусне постоянни полети до няколко дестинации от летищата във Варна и Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР