Очакваме до края на седмицата бързите тестове за COVID-19 за

...
Очакваме до края на седмицата бързите тестове за COVID-19 за
Коментари Харесай

Алибегов се надява до края на седмицата COVID тестовете пред заведенията да станат безплатни

„ Очакваме до края на седмицата бързите проби за COVID-19 за влизане в заведенията да станат безвъзмездни. Очаква се осъществяване на поръчка от страната ”. Това съобщи пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на заведенията.

„ До тестването на клиенти с бързи проби за COVID-19 се стигна откакто сходна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до постигане на 80 % на имунизирани – тези проби бяха безвъзмездни. От предходната седмица тестванията са безвъзмездни. Беше построена стройна система, която желаеме да използван и у нас ”, акцентира Алибегов. 
 Близо 20% от заведенията избират локдаун без обезщетения пред зелен документ Близо 20% от заведенията избират локдаун без обезщетения пред " зелен документ "
Над три четвърти от притежателите на заведения у нас или 75,2% не са съгласни " зелените документи " да важат единствено за бизнеса, само че не и...

По думите му пунктовете, които бяха основани преди няколко дни пред заведенията и нас, работят много бързо и без проблеми. „ В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и личен състав. В момента един тест коства 10 лв.. Разликата в цената му се заплаща от заведенията и от Асоциацията. Това е методът, с цел да работим ”, уточни той.

Специално за тестванията обаче здравният министър доктор Стойчо Кацаров сподели друго - че би трябвало да се издават от сертифицирани лаборатории и че вземането на тестът ще се заплаща, като цената зависи от съответната лаборатория -!

Междувременно от Сдружението на заведенията, водено от Емил Коларов, разгласиха резултати от анкета за зелените документи. На въпрос: " Съгласни ли сте " зелените документи " да важат единствено за бизнеса, само че не и за държавната администрация, каквато беше предварителната поръчка на Министерството на здравеопазването? ", отговорите са следните:

- 75,2% споделят " НЕ ".
 Зелен документ: Ако ви би трябвало тест против ковид за заведение или дискотека, той няма да е напълно безвъзмезден Зелен документ: Ако ви би трябвало тест против ковид за заведение или дискотека, той няма да е напълно безвъзмезден
Зелен документ, с цел да вървиш на заведение, ресторант, бар, дискотека и така нататък (не единствено, важи за всевъзможни обществени места и места, където...

- 5,1% са съгласни да работят със зелени документи даже и те да НЕ важат за държавните институции и администрация.

- 19,7% от бизнеса НЕ е склонен с въвеждането на документите и избира пряк локдаун, даже и без обезщетения.

Позицията на Сдружението на заведенията в България остава непроменена: Или " зелени документи " за всички, или никакви ограничавания за никой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР