Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуирани от Одеса, това

...
Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуирани от Одеса, това
Коментари Харесай

Консулът ни в Одеса: Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуирани от града

" Очакваме през днешния ден 150 българи да бъдат евакуирани от Одеса ", това съобщи консулът на България в града Кирил Апостолов.

„ От през вчерашния ден след първите гърмежи в Одеса започнахме мигновено да изпълняваме нашия проект за евакуация. Към днешния ден, в случай че всичко е наред, би трябвало до отпътуват от Одеса за България 3 рейса. Очакваме към 150 души да бъдат евакуирани в границите на днешния ден”, сподели той.

По думите му е обезпечен превоз за искащите да се изтеглят и за на следващия ден.

„ Стараем се да осигурим подобен и за вдругиден. Само през вчерашния ден съм разговарял с 400-500 души. Хората са обезпокоени. Имат предпочитание да изоставен страната. Търсят разновидности, доста от тях напущат с автомобили”, уточни консулът.

„ В Одеса нощта обстановката беше спокойна. Около 4:30 часа оповестиха, че се включват сирените за въздушна офанзива, само че нямаше такива и в следствие медиите опровергаха информацията. През нощта най-малко към региона на Консулството не са се чували взривове”, заяви още той.

„ За Киев новините са противоречиви. Всичко, което излиза, след минути се опровергава. Стараем се да ревизираме информацията, която четем”, добави консулът на България в Одеса Кирил Апостолов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР