Очакваме 8 метростанции, 8 км от третата линия на метрото,

...
Очакваме 8 метростанции, 8 км от третата линия на метрото,
Коментари Харесай

8 метростанции от третата линия на метрото трябва да са готови до края на годината

Очакваме 8 метростанции, 8 км от третата линия на метрото, да бъдат подготвени до края на годината. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ Днес тунелопробивната машина завършва своята работа, излиза на метростанцията на „ Малък градски спектакъл зад канала “, чакаме това да стане през днешния ден до обяд. Това значи, че сме съвсем на финала. 88 % от първия стадий на метрото са подготвени. Машината прокопа 7 км двупосочен тунел от ж.к „ Красно село до „ Малък градски спектакъл зад канала “, изясни тя.

" Вторият стадий с 4 км от ж.к „ Овча купел “ до „ Околовръстния път “ на Горна Баня чакаме да са подготвени доникъде на идната година “, разгласи Фандъкова. Тя означи, че планът на третия лъч на метрото е доста комплициран и сложен, само че това е и най-важният план за града.

„ Строим извънредно бързо, за 10 години сме построили 30 км, от общо 40, а в този момент следва да пуснем 12, които се строят настрана. За мен е доста значимо метрото да не стопира да се строи. Тази година сме възнамерявали общо 16 по-големи плана. Всички улици са основни и значими за кварталите “, добави Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР