Очаквам заявяващите се като евроатлантически формации да гласуват за изпращането

...
Очаквам заявяващите се като евроатлантически формации да гласуват за изпращането
Коментари Харесай

ГЕРБ очаква 140 гласа за военната помощ за Украйна

Очаквам заявяващите се като евроатлантически обединения да гласоподават " за " изпращането на военна помощ за Украйна, съобщи Даниел Митов, зам.-шеф на ГЕРБ и народен представител от групата. Той счита, че и Демократична България, и Политическа партия ще кажат " да " на проекторешението, импортирано от герберите. Но загатна, че би трябвало да се излезе с обединен текст, при положение, че двете посочени групи внесат свои оферти. При цялостна готовност на ГЕРБ дружно с Демократична България и Политическа партия това подсигурява 140 гласа за пращането на оръжие. 

Иначе Митов разяснява още, че България би трябвало да взе участие в партньорските стратегии на НАТО за рационализация на армията, като се раздели със руските си машини. 

Той съобщи, че ГЕРБ към момента държи на поканата към украинския президент Володимир Зеленски да бъде изслушан в Народното събрание. Но воля за това нямало от другите евроатлантически партии, по думите му. 

А във връзка рецензиите на Радев, че изпращането на оръжие за Киев щяло да значи директно замесване на страната във войната на Русия, Митов съобщи, че в последна сметка съвсем всички членки на НАТО и Европейски Съюз са го създали. 
ТЕМА преди 1 ден 1439 преди 2 дни 2089 преди 2 дни 2113
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР