Очаквам задържане на инфлацията, но до края на годината тя

...
Очаквам задържане на инфлацията, но до края на годината тя
Коментари Харесай

Росица Велкова: Нарастват невнесените приходи от ДДС и осигуровки


„ Очаквам задържане на инфлацията, само че до края на годината тя ще продължи да бъде двуцифрено число “, предвижда служебният министър на финансите

„ До края на годината Министерството на финансите ще успее да събере приходите в бюджета, само че все още не чакаме преизпълнение. Трябва да се положат оптимални старания от двете приходни администрации (НАП и Агенция " Митници " ), с цел да можем да осигурим и да подсигуряваме осъществяването на приходите “.

Това споделя министърът на финансите Росица Велкова пред Българска телеграфна агенция.

Тя разяснява още, че месец юли е с остатък от 1,5 милиарда лв., което значи, че приходите надвишават разноските. Оценката на финансовия министър е, че това е доста положително осъществяване на бюджета, само че следва да се има поради, че в доклада на юли не са влезнали дейно понижените данъчни ставки, които бяха признати с актуализацията на бюджета. Велкова смята, че резултатът от това понижение ще се усети през август.

„ Имаме също и увеличени разноски за личен състав, от актуализацията на бюджета от юли. А те в двоен размер ще бъдат изплатени през август “, добавя министър Велкова.

„ Забелязваме повишаване на отклонението от заявените, само че не импортирани доходи. В началото на годината разликата сред заявените и не внес
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР