"Очаквам Висшият съдебен съвет да няма кворум, за да не

...
"Очаквам Висшият съдебен съвет да няма кворум, за да не
Коментари Харесай

Рашков: Борисов ще бъде разпитван за къщата в Барселона и редица други случаи

"Очаквам Висшият правосъден съвет да няма кворум, с цел да не се занимае с този "горещ картоф " или да създадат всичко допустимо да не преглеждат предлагането ", съобщи пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков за импортираното предложение за предварително освобождение на Иван Гешев.

Рашков посочи, че във импортираното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до Висш съдебен съвет задачата не е личността на Иван Гешев, задачата е да се сложи по-големия и по-важния въпрос за това по какъв начин е структурирана нашата прокуратура.

Служебният вътрешен министър заяви, че някогашният министър председател Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и за в бъдеще.

"Борисов и различен път ще бъде призоваван да дава пояснения пред способените органи и по други случаи, останали без изясняване ", сподели Рашков и за образец даде казусът с къщата в Барселона, който се проверява в Испания.

"Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли присъединяване Борисов ", запита Рашков.

По думите му, има редица други случаи още.

Рашков заяви, че с позволение на българската прокуратура са били следени стотици български жители, взели участие в митингите през лятото на предходната година.

"Прокуратурата е сметнала, че протестиращите против Борисов и Гешев са правили закононарушение против републиката. Ще осведомяваме Народното събрание скоро, откакто той се образува ", съобщи Рашков, представен от БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР