Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за

...
Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за
Коментари Харесай

Президентът очаква Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген скоро

Очаквам в най-скоро време Нидерландия да разгласи цялостна поддръжка за България и Румъния за Шенген. Това сподели президентът Румен Радев след срещата му с албанския му сътрудник Байрам Бегай на " Дондуков 2 " в отговор на журналистически въпрос.

Според Радев е допустимо страната ни да влезе изцяло в Шенген до края на годината, стига да се положат старания в още няколко посоки.

България е изпълнила всички условия за влизане в Шенген още 2011 година, безапелационен бе Радев. Това, че някои страни вземат решение свои вътрешнополитически проблеми, видяхме, че е мъчно да се промени и това е реалност, с който би трябвало да се съобразим, само че да създадем всичко допустимо тези бариери да отпаднат, разяснява президентът.

Това, което получих като персонално увещание при голям брой диалози с премиера Марк Рюте бе едно само - пада Механизмът за съдействие и инспекция и Нидерландия ще поддържа изцяло участието на България в Шенген без никакви ограничавания, разяснява Радев и добави, че е уверен, че министър председателят Рюте ще съблюдава това.

По отношение на позицията на Австрия, Радев съобщи, че е въпрос на увещание освен на политическото управление, само че и на австрийската общност, че това е нужна стъпка. Това, което имах като сделка и с президента Александър Ван дер Белен, и с канцлера Карл Нехамер, е доверието за сигурността за българските граници, сподели Радев.

Той напомни за българската самодейност за основаване на целева оперативна група, център за разследваща информация, въз основата на която да се организират съвмстни координирани акции за разтрошаване на незаконни центрове за трафик на мигранти.

Радев моли, започнатото на идейна основа да се довърши до дъно и добави, че това е значимо и за Австрия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР