„Очаквам това да е последната вълна на коронавируса, която да

...
„Очаквам това да е последната вълна на коронавируса, която да
Коментари Харесай

Проф. Петрова каза дали това ще е последната вълна на COVID-19

„ Очаквам това да е последната вълна на ковид, която да премине през Европа и през месец март 2022 година, когато ще има и обновени ваксини от РНК типовете, всички да сме се срещнали под някаква форма с вируса, или да сме имунизирани, тъй че да имаме цялостен имунитет и обществата да се върнат към естествен метод на живот “. Това съобщи пред БНР шефът на Института по микробиология при Българска академия на науките проф. Пенка Петров.

По думите ѝ решаваща за крайния добър излаз се оказва бустерната доза, тъй като имунитетът от първите дози спада, а няма случай на тежко преболедувал или умрял човек с трета доза.

Според нея се заразяват още хора в страните с висок % имунизирани, тъй като там има доста неимунизирани. Така е в Германия и Англия, в които има още 30 на 100 неимунизирано население. Именно в тази група се популяризира най-силно болестта.

„ Имунният отговор след бустера се появява след две седмици. Затова още през септември трябваше да се позволи по-кратък период на слагането на третата доза ", счита проф. Петрова.

Т-клетъчният имунитет работи и против новия вид „ Омикрон “, увери микробиологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР