Очаквам след вдигането на извънредното положение да има граждански вот

...
Очаквам след вдигането на извънредното положение да има граждански вот
Коментари Харесай

Мая Манолова очаква граждански вот на доверие след кризата

Очаквам след повдигането на изключителното състояние да има цивилен избор на доверие, съобщи водачът на гражданска платформа " Изправи се. БГ " Мая Манолова, представена от Българска национална телевизия.

Според нея този избор ще се мери с броя на хората, които са останали без работа, без приходи и с броя на компаниите, които са банкрутирали. „ Неизбежно ще има подобен вот как институциите и властта са си свършили работата.

" Ако щабът се оправя със своите задължения, то не можем да кажем същото за държавното управление за икономическите и обществените ограничения “, сподели Мая Манолова.

Тя предвижда, че след епидемията от ковид ни чака епидемия от безработица, която няма да е по-малко страшна. „ Тази зараза към този момент се разпростира. Опашките пред Бюрата по труда го потвърждават. По данни на самото държавно управление 82 000 са към този момент безработните от началото на изключителното състояние. Ако продължи да пораства броят на хората без приходи и работа, в случай че продължат ограниченията на властта да не стигат до елементарния човек, то тогава ще има в действителност голям проблем “, сподели Манолова.

Според нея е притеснително, че липсва визия и проект за излизане от обстановката. „ Видяхме, че редица други страни оповестиха своя проект за след рецесията, по какъв начин охлабват ограниченията. Какви съответни ограничения оферират компаниите да продължат да работят, да основат работа и преквалификация. Необходим ни е народен проект за пробуждане на стопанската система и за справяне с безработицата “, уточни някогашният омбудсман.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР