Очаквам сериозен ръст на заболелите от Омикрон, но пълен ваксинационен

...
Очаквам сериозен ръст на заболелите от Омикрон, но пълен ваксинационен
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Очаквам сериозен ръст на заболелите от Омикрон, но пълен ваксинационен цикъл ще опази хората

Очаквам сериозен растеж на заболелите от Омикрон, само че цялостен имунизационен цикъл ще опази хората, разяснява в ефира на Нова тв доктор Александър Симидчиев. 

Да имаме резистентен проект съгласно Закона за здравето – това е нашият ангажимент. Как да разясня за " имунизационната добавка " за пенсионерите – ние разбрахме дружно с всички останали. Като план е добре, въпросът е дали ще сработи, уточни той. 

Устойчивото решение не е краткосрочната мотивация, а осведоменото развиване. Трябва ни добра осведомителна акция, настоя той. А какво е най-важното – ваксинирайте се, с цел да не влизате в болница, да претоварвате системата и да страда по-късно и стопанската система. Тези ваксини не стопират вируса толкоз дейно, колкото ни се желае, само че предотвратяват тежкото заболяване, уточни Симидчиев. Около 70% е при Делта (с две дози), сподели той. И подсети каква беше реакцията за злополуката с 45 починали на Автомагистрала " Струма ", само че това са по-малко от половината хора, които същия ден починаха от ковид в България, съобщи настоящо.ком.

Ваксинираните популяризират болестта, само че двама от трима в действителност не го вършат – и това са данни от влиятелни медицински журнали, акцентира доктор Симидчиев.

Според лекаря, няма потребност от такива тласъци за останалите жители – пенсионерите са най-рискови.

Що се отнася до Омикрон, лекарят предизвести, че евентуално ще имаме сериозен растеж на случаи и занапред ще разберем по какъв начин тъкмо ще се отрази това на лечебните заведения и смъртността. Това, което пази от Омикрон, са трите дози ваксини, безапелационен беше доктор Симидчиев. И си пожела: " Дай Боже да нямаме вълна като предходните ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР