Очаквам сега мъжът, пребил лекарка в „Шейново”, да се окаже

...
Очаквам сега мъжът, пребил лекарка в „Шейново”, да се окаже
Коментари Харесай

Ненков: Очаквам пребилият лекарка да се окаже с вътреочно налягане

Очаквам в този момент мъжът, пребил лекарка в „ Шейново”, да се окаже с хипертония, вътрeочно налягане, може и дискова херния да получи. Това сподели пред бТВ доктор Мирослав Ненков, зам.-министър на опазването на здравето, във връзка побоя над акушер-гинеколог от болница „ Шейново” на 1 юли и мярката на арестувания за закононарушението Владимир Стоянов.

Наскоро съдът освободи нападателя на незрящи туристи в Несебър – 21-годишния Тодор Николов, тъй като имал хипертония, глаукома и всякакви други болести. Фактът, че лекари пишат тези диагнози, които оказват помощ на нарушители да излязат на независимост той дефинира като „ Тежка морална недостатъчност”.

Д-р Ненков се зарече деликатно да наблюдава каква ще е присъдата на Стоянов, колкото и дълго да продължи процеса. По думите му наказаните за принуждение над медици са единици.

„ Битата доктор Гагова от болница ”Шейново” физически ще се възвърне, само че психическата контузия ще остане. Травмата е за цялото общество. Това е долно нечовешко престъпно престъпление”, разяснява още зам.-министърът.

Относно финансовите проблеми на болничното заведение в Ловеч той изясни, че те нямат нищо общо с лимитите, а са поради контракт на лечебното заведение с частна конструкция за инвазивна кардиология, подписан преди 10 години. Той признава, че и Министерството на здравеопазването си е затваряло очите години наред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР