Очаквам продажбата на Twitter на Илон Мъск да се осъществи,

...
Очаквам продажбата на Twitter на Илон Мъск да се осъществи,
Коментари Харесай

Шефът на Twitter очаква сделката с Мъск да се осъществи, но се подготвя и за други сценарии

Очаквам продажбата на Twitter на Илон Мъск да се реализира, само че ще продължа да управлявам компанията, в случай че това не се случи, съобщи основният изпълнителен шеф на обществената мрежа Параг Агравал, представен от Си Ен Би Си.

„ Въпреки че чакам договорката да завърши, би трябвало да сме готови за всички сюжети и постоянно да вършим това, което е вярно за Twitter “, написа Агарвал в пост в обществената мрежа. „ Аз съм виновен за ръководенето и ръководството на компанията и нашата работа е да построяваме по-силен Twitter всеки ден “, добави той.

В петък Мъск разгласи, че договорката е „ на пауза “, до момента в който се чакат детайлности, които да потвърдят изчисленията, че подправените профили и спамът в обществената мрежа фактически съставляват по-малко от 5% от потребителите.

На този декор акциите на Twitter се сринаха с съвсем 10% в петъчната търговията, като в този момент пазарната стойност на компанията е с към 13 милиарда $ по-ниска от препоръчаните от Мъск 44 милиарда $.

Ако Мъск обаче  реши да се откаже от договорката, това може да му коства много скъпо. Освен контрактуваните сред него и Twitter 1 милиарда $ наказателна клауза при неуспех на договорката, най-богатият човек на планетата може да бъде съден за милиарди долари вреди, нанесени върху компанията.

Коментарите на Агрaвал пристигнаха, откакто компанията съобщи, че замразява назначението на нови чиновници като част от напъните за понижаване на разноските.

„ Хората питат: за какво управлявате разноските в този момент, а не след завършването на договорката. В момента нашата промишленост се намира в доста предизвикателна макросреда. Няма да употребявам договорката като опрощение, с цел да избегна вземането на значими решения за здравето на компанията. Никой водач в Twitter няма да го направи “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР