Йотова: Очаквам поне средносрочна програма за управление на правителството

...
Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така
Коментари Харесай

Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България.

Това каза днес вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде репортер на БГНЕС.

Йотова коментира обявените в понеделник от „Продължаваме промяната” мерки за справяне с кризата и инфлацията и ги определи като първа и положителна стъпка, но посочи, че все още чакаме цялостната програма на правителството.

„Това, което все още ми липсва, първо – легитимността на тези решения, тъй като видяхте, че вчера един от лидерите вътре в коалицията много сериозно реагира за това, че решенията определено се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция, и в това отношение много се надявам, че днес тежката си дума ще каже Коалиционният съвет”, посочи Илияна Йотова.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че „Продължаваме Промяната” не се съобразяват с коалиционните си партньори и се изказват по определени теми неподготвени.


На второ място това, което Йотова посочи е, че все още част от протестиращите българи не са удовлетворени. „Разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат”, заяви тя. „Но най-вече това, което очаквам е поне средносрочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България”, каза вицепрезидентът.

За това дали мерките са навременни или закъснели, тя заяви, че мерките са добри, когато и да бъде взето решение за тях, разбира се, можело и по-рано. „Аз съзнавам, че е трудно на правителство в момента в тази динамично сменяща се обстановка всеки ден. Можеше, разбира се и малко по-рано да бъдат взети, но по-добре късно отколкото никога”, заяви Йотова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР