Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки,

...
Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки,
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки

„ Очаквам политика, чиито неточности да не се изкупуват с оставки, които сред друго нямат никакво значение за хората в Странджа. Протестът, който беше проведен през вчерашния ден и реализира някакви триумфи, не кореспондира по никакъв метод с техните потребности. Той послужи единствено за намаляване на напрежението, само че проблемите остават. “ Това съобщи президентът Румен Радев в авиобаза Граф Игнатиево, който участва на освещаването на построения по негова концепция параклис „ Свети Мина “.

Държавният глава добави, че главен е въпросът по какъв начин хората, чиито животни бяха евтаназирани поради чумата, ще възстановят своя занаят. „ Крайно време е страната да се замисли за една сериозна устойчива политика. Нека забележим по какъв начин държавното управление ще се ангажира да помогне действително на тези хора, а не просто да хвърли едни пари. Това не взема решение въпроса. Първо, те са незадоволителни да компенсират действителните загуби и второ, тук би трябвало да се приложат всеобхватни ограничения “, сподели още Румен Радев.

Той отхвърли да разяснява аргументите за рухването на хеликоптера край Крумово на 11 юни, при което починаха двама водачи, само че в словото си пред чиновниците в авиобазата употребява израза „ убийствено дребен нальот “. „ В тази база да вземем за пример нальотът в действителност е минимален от доста години. Едно е ясно и след срещата на върха НАТО – България би трябвало да развива личен защитителен потенциал с голямо внимание към развиването на Въоръжените сили “, сподели президентът. Той добави, че чака процесът по закупуването на нови самолети да е транспарантен.

„ Служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката. Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено, от избрани компании не са търсени тези вземания “, разяснява още президентът, запитан за отправените искания за по-ниска събираемост на доходи от служебното държавно управление при започване на 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР