Очаквам по-сериозно влияние на ГЕРБ в следващото правителство, коментира вицепрезидентът

...
Очаквам по-сериозно влияние на ГЕРБ в следващото правителство, коментира вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Денков направи гаф. Да не допускаме лична външна политика

Очаквам по-сериозно въздействие на ГЕРБ в идващото държавно управление, разяснява вицепрезидентът

Очаквам по-сериозно въздействие на ГЕРБ в идващото държавно управление, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Вероятно ще има смени както на министри, по този начин и в процеса на взимане на решения. Не зная дали ще се стигне до съдружно съглашение, по-скоро не ”, добави вицепрезидентът.

Според Йотова от целите на идващия мандат ще зависи дали държавното управление ще е по-добро. „ Очевидно има положителни министри, само че има и не до такава степен положителни ”, съобщи Йотова, представена от Нова телевизия.

По думите ѝ до края на годината има няколко значими задания пред страната.

„ На първо място би трябвало да потвърдим това, че сме подготвени да приключим целия цикъл за присъединението ни към Шенген. На второ място, това, което мен ме безпокои, е, че не виждам никаква подготовка за присъединението ни към еврозоната. Твърде оптимистично е това да се случи през 2025 година, само че даже да стане, българските жители няма да са готови ”, съобщи Йотова.

По отношение на разногласията за това кой би трябвало да бъде външен министър след ротацията вицепрезидентът съобщи: „ В постоянното държавно управление на Кирил Петков имаше опит за две външни политики и задоволително кавги сред тогавашния министър-председател и външния министър. Нека да не изпадаме в другата прекаленост – да имаме и персонална външна политика. Министър-председателят Денков направи гаф с това изявление. Имаме потребност от доста сериозна персона за външен министър, с контакти в Европа ”, съобщи Йотова и добави, че прави оценка Мария Габриел като добър външен министър за страната.

„ Аз познавам работата на госпожа Габриел още като евродепутат, по-късно като еврокомисар. Тя е добър външен министър и даже да има различен, съгласно мен тя като министър-председател би трябвало да следи този сектор “, сподели вицепрезидентът.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР