Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли

...
Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви кога ще вземе решение за втория мандат

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли болшинство в Народното събрание и поддръжка за втория мандат. Реакциите на другите партии ще бъдат явен знак дали има такава поддръжка и надлежно аз да взема своето решение. Това съобщи президентът Румен Радев пред медии от аеробаза „ Враждебна “.

Той разгласи, че ще се съобрази с програмата на Народното събрание. " Знаете добре, че постоянно съм се водим от Конституцията, по този начин ще постъпя и в този момент ", увери той. Президентът участва на отбелязването на 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на Република България на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен аероплан PC-12/45, създадени от швейцарската компания Pilatus Aircraft.

" С наслаждение одобрих поканата да полетя на този прелестен образователен аероплан. Експлоатираме платформата от 20 години, само че това е нещо напълно друго като ново потомство в авиацията. Този аероплан има съвсем същите характерности като реактивен образователен аероплан, има прелестно авиационно съоръжение на борда, симулират се всички задачи въздух-въздух и въздух-земя. За сметка на това, цената на на придобиване и оперативните разноски са доста по-ниски от реактивните образователни самолети, по тази причина този аероплан е на въоръжение в над 10 страни. Сигурен съм, че екипът на министър Запрянов ще подходи с огромно внимание към този платформа, тъй като триумфът на програмата Ф-16 зависи доста от съществуването на ето подобен образователен подготвителен аероплан.

Нашите Военновъздушни сили би трябвало да има гъвкавостта, успеваемостта да приготвят своите летци – това е най-сложната и скъпа част от програмата Ф-16. Това е една прелестна платформа, която като съответствие цена-качество няма аналог ", съобщи президентът. Военният министър Атанас Запрянов разяснява пожарите в страната: " Днес участваме с два хеликоптера и 22 души в Стара Загора. Всеки ден участваме, няма пожар, в който не сме взели участие. Имаме подготвеност на всяко повикване да се отзовем. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР