Очаквам най-късно другата седмица, а може и още в рамките

...
Очаквам най-късно другата седмица, а може и още в рамките
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Гешев няма да може да атакува указа на президента пред КС

Очаквам най-късно другата седмица, а може и още в границите на тази, да имаме отговор от президента. Това сподели пред БНР проф. Екатерина Михайлова, учител по конституционно право в Нов български университет. 
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 431
Тя изясни: " Конституционният съд може да забави цялата процедура за изговаряне дали настояванията на основния прокурор са възможни, към момента нямаме изговаряне по допустимостта, камо ли всъщност. Трябва да изчакаме и да забележим какво ще е решението на президента и да чуем неговите причини, не знаем какво ще е неговото решение - дали ще издаде декрет, или ще откаже. "

" Конституцията не ни споделя нито време, нито мотивацията каква е - както при назначението, нито при освобождението, претекстовете могат да бъдат разнообразни. Терминът, който се употребява, е рационален период, би трябвало да е в границите на към седмица. Президентът не е сюрпризиран от нещо ново, с цел да има потребност от повече време да ревизира. Процедурата във Висш съдебен съвет беше обществена ", напомни тя.

По думите на проф. Михайлова основният прокурор няма да може да нападна указа на президента пред Конституционен съд: " е наранена страна и не може. Ако реши да нападна указа, ще би трябвало да търси подпомагане от други органи, които имат това право ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР