Очаквам на срещата утре между служебния премиер Димитър Главчев и

...
Очаквам на срещата утре между служебния премиер Димитър Главчев и
Коментари Харесай

Васил Тончев, социолог: Главчев и Радев ще се разберат за трети вариант за външен министър

Очаквам на срещата на следващия ден сред служебния министър председател Димитър Главчев и президента Радев да се реализира съгласие за трети вид за външен министър, друг от Стефан Димитров и Даниел Митов. В никакъв случай обаче нямам доверие, че Главчев ще подаде оставка, в случай че не се схванат. Такова мнение изрази социологът Васил Тончев в ефира на NOVA NEWS.

По думите му каквото и да се случи на следващия ден на срещата, това няма да бъде задълбочаване на политическата рецесия, а продължение. Допълни, че сега по този начин или другояче не е напълно ясно кой носи отговорност за служебния кабинет, защото тя се „ размива от всички “.

Според социолога предварителните парламентарни избори е по-вероятно да заплетат спешната обстановка, в сравнение с да я разплетат, добавяйки, че на тези избори се гледа като на нещо „ ненужно “.

Ако имаме към 2,5 млн. гласоподаватели, това ще бъде триумф. Основните партии ще понесат обилни загуби, които ще бъдат по-малки при ГЕРБ и по-значителни за „ Продължаваме Промяната “, уточни Тончев.

Той съобщи, че хората чакат такава смяна, която „ да постави завършек на безобразията в страната “.

Хората желаят да има ред. Искат някой да поеме отговорност и да се следва програмата за еврозоната, Шенген, приходите, демографията и така нататък, посочи социологът и добави, че на този стадий не се вижда подобен индивид в политиката, който да притегли вниманието.

За измененията в Конституцията Васил Тончев сподели, че сътвореното от депутатите е „ скандално “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР