Очаквам лидерите на НАТО по време на срещата на върха

...
Очаквам лидерите на НАТО по време на срещата на върха
Коментари Харесай

Столтенберг : Вратата на НАТО за Македония е отворена

Очаквам водачите на НАТО по време на срещата на върха в Брюксел на 11 и 12 юли да насочат покана за започване на договаряния за участието на Република Македония в пакта . Това сподели генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг по време на взаимна конференция в щаб-квартирата в Брюксел с македонския министър председател Зоран Заев.

Столтенберг поздравил Договора сред Македония и Гърция за разрешаване на разногласието за името. Според него " това е образец и за останалите страни от района и е огромен триумф ".

" В продължение на дълго време разногласието за името бе сянка над района, само че в този момент този Договор е образец за всички, за съдействие. Вратата на НАТО е отворена. Вие се намирате пред прага на пакта. Искаме да забележим Македония в един постоянен и проспериращ район ", акцентира Столтенберг и разясни, че страната няма да може да стане пълновръстен член преди завършването на Договора. Генералният секретар чака " жителите на Република Македония да употребяват този късмет ".

" След като приключите всичките си задължения към Договора, вие ще бъдете член на НАТО ", сподели още Столтенберг, представен от БГНЕС.

" Аз съм горделив, че Република Македония ще стане пълновръстен член на НАТО по време на моя мандат. Членството в НАТО е нещо, за което се бореха няколко генерации след оповестяването на нашата самостоятелност ", сподели от своя страна Зоран Заев и изрази увереност, че неговата страна " ще стане 30-ят пълновръстен член на пакта ". Той напомни, че " Македония чака това участие от 2008 година ".

В отговор на въпрос Заев сподели, че от Македония не е желано на нейна територия да се основават бежански лагери, които да работят при положение на нова бежанска вълна към Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР