Очаквам израелска сухопътна операция в Ливан, но не за да

...
Очаквам израелска сухопътна операция в Ливан, но не за да
Коментари Харесай

Експерт: Очаквам израелска сухопътна офанзива в Южен Ливан

„ Очаквам израелска сухопътна интервенция в Ливан, само че не с цел да завладее целия Ливан, Израел няма въобще такива упоритости. Проблемът е в южната част, която е погранична със северните региони на Израел. За там има една резолюция на Организация на обединените нации, която е спазвана прочут интервал от време и от двете страни, за обособяването на една буферна зона за изтласкването на Хизбула от нея, с цел да не може оттова да изстрелва разнообразни снаряди, ракети или да подхваща други сходни дейности към северните погранични региони на Израел. “

Това разяснява в студиото на Euronews Primetime доцент Мира Майер – специалист по споровете в Близкия изток и академични учител.

„ Ливанското държавно управление, въобще ливанската страна, има доста малко способи за влияние върху Хизбула. Например, след ливанската революция, безусловно всички въоръжени отряди, които съществуваха на територията на тази страна, предадоха оръжието си. Хизбула не го съобщи “, означи доцент Майер.

По нейните думи има изцяло действителен риск от бежанска вълна към Европа, в резултат на дестабилизацията и ескалацията на военните дейности в Ливан.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР