Очаквам инфлацията през май да е под 10%.Това, което повтарям

...
Очаквам инфлацията през май да е под 10%.Това, което повтарям
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Очаквам инфлацията през май да е под 10%

" Очаквам инфлацията през май да е под 10%.Това, което дублирам от няколко месеца, че лятото към този момент чакаме едноцифрена инфлация, е на прага да се случи още през май месец. Вярвам, че ще продължи наклонността и още май ще слезем под 10% ”. Това каза министърът на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет пред Нова телевизия.

По думите на отрасловия министър има всички учредения и цените на храните да паднат, защото тези на горивата са се върнали на равнища от 2021 г. Хранителните артикули на едро поевтиняват, съобщи Стоянов и добави, че е въпрос на време разликата да се усети и от крайния консуматор.

Още есента овладяхме енергийните цени и в този момент са на равнища от 2021 година Това дава всички учредения и цените на питателните артикули да падат. И на дребно те сега не се подвигат, съобщи още той.

Според Стоянов България през март е единствената страна в Европа, в която олиото поевтинява.

Той изрази и удовлетворение, че инспекциите откриват все по-малко нарушавания в магазините, което показвало, че и бизнесът стартира да съблюдава разпоредбите прецизно.

Според Стоянов обаче било необичайно, че цените на едро падат, а на дребно не. Няма логичност в тези цени в България сега, акцентира той.

Според министъра оправданията на търговците били странни. Първо се оправдавали с повишаването на силата и горивата, а в този момент с потребността да подвигат заплати. Това обаче не било разумно, твърди Стоянов.

Според него ножицата на инфлацията сред България и Европейски Съюз се затваря и няма към този момент по какъв начин да се привнася извън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР