Очаквам и се надявам най-накрая да бъде сформирано стабилно правителство,

...
Очаквам и се надявам най-накрая да бъде сформирано стабилно правителство,
Коментари Харесай

Отговори на смислени въпроси: какво каза Борислав Михайлов в деня на изборите

Очаквам и се надявам най-сетне да бъде образувано устойчиво държавно управление, с което незабавно да можем да продължим работата в посока възобновяване и модернизиране на инфраструктурата във футбола. " Това съобщи президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов в неделя по време на изборния ден.

Направи го през страницата си във " Facebook ", където става все по-деен. Михайлов изясни, че с обявата си дава отговор на " Денислав Аксиев, който ми зададе смислени въпроси преди няколко дни тук, в страницата ми във " Facebook ". " Те са по тематики, които са доста подобаващи за коментар в ден като днешния ", добави президентът на БФС.

По думите му футбол на равнище в България не може да има без интензивно присъединяване на държавната и общинската власт. " Днес вършим този избор с вярата доста скоро да има постоянен кабинет с всички пълномощия, който да се оправи с рецесиите в страната ", написа Михайлов.

В първия отговор той твърди, че българското шампионата " е забавно, конкурентно и много атрактивно ", като не се съгласява с мнението, че темпото в мачовете е ниско. " Повечето клубове в Първа лига оферират много високо професионално равнище за нашите стандарти. Мерилото за силата на едно състезание постоянно са били европейските клубни шампионати. За втора поредна година България има два тима в груповата фаза на европейските клубни шампионати, което е отличен резултат. А в ранглистата на УЕФА България е преди страни като Румъния, Полша, Унгария, Словакия, Словения, Финландия, Ейре и други и директно след Гърция, Турция, Дания, Норвегия и Швеция. Затова самоуверено може да кажа, че шампионата ни е на приблизително европейско равнище. "



Михайлов показва, че се създава стратегия за поощряване на клубове, които предпочитано развиват лични фрагменти и ги приготвят за професионалния футбол. " Тук още веднъж бих желал да заявя - БФС няма по какъв начин независимо да реформира, да финансира или да устоя детско-юношеския футбол. Това е измежду главните задачи на самите футболни клубове, които са директно заинтригувани да създават качествени футболисти - било то с цел да подвигат равнището на личните си тимове, или пък да осъществят облага от продажбата им. "

В отговорите си президентът на футболния съюз приказва и за построяването и на положителни треньори. По думите му БФС е решил да финансира " сериозна част от образованието на треньори категория " C ", т.е. тези експерти, които ще вземат участие интензивно в основаването на фрагменти в детско-юношеския и всеобщия футбол, или основата на футболната пирамида ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР