Очаквам голям и тежък натиск, най-тежкия досега по въпроса за

...
Очаквам голям и тежък натиск, най-тежкия досега по въпроса за
Коментари Харесай

Вучич: Очаквам неистов натиск за санкции срещу Русия, искат да ме свалят, за да сменим политиката си

Очаквам огромен и тежък напън, най-тежкия до момента по въпроса за глобите против Русия, защото светът осъзна, Русия не може да бъде победена на бойното поле. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в предаването " Дневник " на сръбската национална телевизия РТС, заяви вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Искат да ме изолират, с цел да промени Сърбия своята политика, уточни Вучич, отбелязвайки, че Сърбия в никакъв случай не е изолирана, тъй като води рационална политика.

" Очаквам, че ще се сблъскаме с доста проблеми, защото обстановката в Украйна е такава, че стана ясно, че на бойното поле не можеш елементарно да победиш Русия. Но не мога да кажа, че Русия ще завоюва ", сподели още Вучич. „ Очакванията на огромен брой страни, че със западни оръжия Украйна елементарно може да победи Русия, бяха напълно неизпълнени ".

По-рано президентът на Сърбия към този момент съобщи, че западните страни, обединени в помощ на Украйна и доставящи оръжие на Киев, даже и дружно, няма да могат да победят Русия на бойното поле, отбелязвайки, че „ най-хубавият вид е да се реализира помирение незабавно щом вероятен. "

Вучич уточни още, че победа на Русия в спора с Украйна би означавала проваляне за груповия Запад, в това число за целия Северноатлантически алианс. Той означи, че сръбските въоръжени сили стават все по-ефективни и покачват бойната си подготвеност посредством в детайли изследване на спора в Украйна.

Вучич съобщи, че идния уикенд отпътува за Будапеща, където, с изключение на с унгарския министър председател Виктор Орбан, ще се срещне и с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.

За нас е значимо да поддържаме контакт с Турция, диалогът е доказан и имам вяра, че това ще бъде стъпка в подобряването на нашите връзки, уточни Вучич. Сръбският президент съобщи също, че политиката за основаване на " Велика Албания " е развой, който ще продължи и министър председателят на Косово Албин Курти няма да се спре.

" Сърбите не напуснаха Косово единствено поради номерата на колите, това не бе техен каприз. Да си напомним, че имаше доста принуждение, което не бе правосъдно преследвано... Искам да кажа единствено, че това не е единствено въпрос ще осъдим ли ние нещо. Политиката на основаване " Велика Албания " е развой, който ще продължи и Курти няма да се спре. Греши оня, който мисли, че някой в Брюксел ще убеди Курти да не бъде почитател на Ходжа или Демачи ", съобщи Вучич.

По време на визитата на косовския министър председател Албин Курти предходната седмица посети Република Северна Македония присъстващите на концерт в Тетово издигнаха знаме с карта на „ Велика Албания “, в която бяха включени територии на Сърбия, Черна гора, Гърция и Северна Македония.

Сърбия употребява газови складове в Унгария, с цел да съхранява половината от газовите си ресурси, означи още Вучич.

" Винаги можем да разчитаме на Унгария. Не забравяйте, че съхраняваме половината от нашите газови запаси в Унгария, получихме тази опция при допустими условия, с помощта на нашите маджарски другари, на първо място премиера Виктор Орбан и, несъмнено, на външния министър Петер Сиярто. Вярвам, че всяка среща с тях и с унгарския президент Каталин Новак е извънредно значима за нашата страна ", сподели Вучич преди визитата си в Будапеща.

По-рано Вучич заяви, че сръбските управляващи са запазили към 620 милиона кубически метра газ в сръбските и унгарските газохранилища за идния зимен сезон.

 

Унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто акцентира по време на визитата си през май в Белград, че унгарската и сръбската държавни компании ще основат взаимно дружество за закупуване на газ от европейския пазар.

Той също по този начин означи, че маджарски компании ще вземат участие в модернизацията на енергийната мрежа на Сърбия, а работата по увеличение на потенциала на интерконектора, свързващ електропроводите на двете страни, „ върви по график “, напомня ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР