Очаквам голям и силен натиск по въпроса със санкциите срещу

...
Очаквам голям и силен натиск по въпроса със санкциите срещу
Коментари Харесай

Вучич: Очаквам голям и силен натиск по въпроса със санкциите срещу Русия

„ Очаквам огромен и мощен напън по въпроса със глобите против Руската федерация, евентуално най-тежкият до момента. Очаквам най-трудния, най-всеобхватния, най-мащабния напън. В края на краищата виждате, че в страната ни постепенно се оформя един кръг, който се пробва да ме изолира, с цел да остана самичък... Погледнете медиите, всички са станали американци или руснаци, на никое място към този момент няма сърби ", споделя президентът на Сърбия Александър Вучич пред утринния блок на РТС.


Той добави, че опитът, който ще бъде изработен, с цел да бъде изолиран, цели смяна водената от Сърбия политика. Вучич показа, че това не му се коства доста евентуално, само че чака доста проблеми в близко бъдеще. Изрази мнение, че Украйна, подкрепяна от Запада, не е способна да победи Русия на бойното поле. Напротив. По-вероятно e, съгласно Вучич, Москва да излезе победител във войната.

„ Западът желае да запуши всички дупки и по тази причина ще ускори натиска върху Сърбия. Въпреки че те търгуват с Русия повече, в сравнение с ние. Безбройните неистини ще продължат ", споделя сръбският президент.

„ Сърбия в никакъв случай не е била изолирана. Нито пък можете да я изолирате, ние водим сериозна и интелигентна политика, само че обстановката не е лесна ", добави той.

Говорейки за сложния интервал, Вучич загатна и сесията на Организация на обединените нации, която ще се организира през септември, като съобщи, че съгласно него доста неща ще бъдат решени през идващия месец.

Президентът на Сърбия Александър Вучич декларира пред РТС, че политиката за основаване на „ Велика Албания “ е развой, който ще продължи, и че министър председателят на Албания Албин Курти няма да спре да преследва тази цел.

„ Сърбите не са напуснали Република Косово единствено поради регистрационните табели, това не е тяхна волност. Нека не забравяме, че имаше доста принуждение, което не беше преследвано по правосъден ред... Искам единствено да кажа, че въпросът не е в това дали желаеме да осъдим нещо. Политиката за основаване на Велика Албания е развой, който ще продължи, и Курти няма да спре ", сподели президентът.

По отношение на изказването на представителя на Европейска комисия Петер Стано, който съобщи, че Прищина би трябвало да съблюдава съглашението, Вучич споделя, че това са трикове, с които е привикнал./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР