Очаквам ГЕРБ и ”Обединените патриоти” да паднат от власт, а

...
Очаквам ГЕРБ и ”Обединените патриоти” да паднат от власт, а
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: През 2021 очаквам демонтиране на системата ”Борисов - Пеевски - Гешев”

Очаквам ГЕРБ и ”Обединените патриоти” да паднат от власт, а новите ръководещи да подхващат решителни стъпки за разглобяване на системата ”Борисов - Пеевски - Гешев”. Най-вероятно номинален победител ще бъде една от двете обединения - ГЕРБ или Българска социалистическа партия, с дребна преднина пред главния си конкурент, само че и с прекомерно невисок резултат на фона на предходни избори. Още по-вероятно е ГЕРБ да остане в съпротива.
Това декларира пред " Дневник " доцент Иво Инджов

Благодарение на впечатляващите антиправителствени митинги през лятото, две трети от популацията осъзна, че " царят е гол " и тази голота не може да се прикрие нито със златните кюлчета, нито с пачките евро от " това " чекмедже. Въпреки че се задържа на власт, Боридсов се провали в менажирането на здравната рецесия и разочарова нови групи в българското общество.

На този стадий е мъчно да се предвижда по какъв начин ще наподобява ръководещото болшинство, само че може да се каже, че то ще включва най-малко три, даже четири политически сили. Възможно е то да е със относително пай небосвод на деяние, в който да изведе страната от невижданата здравна, икономическа и обществена рецесия, връхлетели България в края на третия мандат на Борисов.

Преди време предложих след вота да се образува експертно държавно управление, подкрепено от един самобитен либерален анти ГЕРБ фронт: Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се. БГ " и гражданските структури, изнесли митингите на плещите си. Много по-малко евентуално съгласно мен е да има държавно управление на малцинството, което да ръководи благодарение на тематични, плаващи болшинства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР