Очаквам ГЕРБ, ДПС, ДБ и Български възход“ да направят коалиция“,

...
Очаквам ГЕРБ, ДПС, ДБ и Български възход“ да направят коалиция“,
Коментари Харесай

Не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет

„ Очаквам ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и „ Български напредък “ да създадат коалиция “, разяснява пред Нова телевизия някогашният министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро.  

Не на това мнение са икономистът Евгений Кънев и журналистката Велислава Попова. Според Кънев кабинет с първия мандат е неосъществим, а Попова счита, че ГЕРБ може би имат подготвена формула, която включва „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “, само че Политическа партия и Демократична България не желаят да поддържат ГЕРБ.

„ Единствената опция за програмен кабинет е с третия мандат на Янев “, счита Евгений Кънев. Според Емил Димитров - Ревизоро, обаче към момента е „ прекомерно рано “ да се вършат изводи.

„ Твърде рано е да се отписва 48-мото Народно заседание “, счита политикът. Той към момента е оптимист за съставянето на държавно управление. По думите му златната карта била в ръцете на Демократична България, а Стефан Янев нямало „ да има срещу да помогне за едно ръководство, тъй като ще донесе доста позитив “.

„ Според мен към момента не са изчерпани опциите на ГЕРБ за сформиране на кабинет. Демократична България може да са споделили, че не желаят да вземат участие в коалиция с ГЕРБ, само че в действителност диалози още не са водени. Така че има късмет, в случай че зад ГЕРБ застанат Движение за права и свободи, Демократична България и Стефан Янев. Ако ГЕРБ се съгласи с част от програмата на Демократична България, с техните решения, за какво да не се обединят “, посочи Емил Димитров-Ревизоро.

Според специалистите остава опцията за програмен кабинет с третия мандат, връчен на Стефан Янев и „ Български напредък “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР