Очаквам до края на август да пуснем движението на метрото

...
Очаквам до края на август да пуснем движението на метрото
Коментари Харесай

Първите станции по третия лъч на метрото се пускат в края на август

" Очаквам до края на август да пуснем придвижването на метрото от „ Красно село “ до бул. „ Владимир Вазов ". Днес стартира работа държавната приемателна комисия за въвеждане в употреба на първите 8 км от третата линия ", заяви в сряда кметът на София Йорданка Фандъкова в своя фейсбук профил.

Новите станции по третия лъч на метрото се построяват дружно с автоматизираните преградни порти на перона, които ще пазят жителите от произшествия, стана още ясно от известието на Фандъкова.

Третият лъч на столичното метро е от “Красно село” до бул. “Патриарх Евтимий”. Строителството стартира през 2016 година, като съгласно първичните проекти трябваше първият стадий да завърши през август предходната година. Оказа се обаче, че за стартирането в употреба на първата права от третата линия на метрото ще бъдат нужни спомагателни проби. Експертни оценки демонстрираха, че за спомагателните тествания за сигурността на оборудването ще бъдат нужни близо 6 месеца. Това докара и до първото отсрочване. Новият период за откриването на метрото бе закрепен за февруари 2020 година

В края на 2019 година обаче стана ясно, че тестванията в действителност се постанова да продължат не 6, а 9 месеца. Така, стартирането на метрото бе отсрочено за пролетта на тази година. Този период обаче също не беше спазен и през май инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на “Метрополитен София”, разгласи, че столичани ще се радват на новата си метролиния едвам през юли или август. Очаквано претекстът му бе пандемията от Covid-19.

Компанията " Сименс " доставя влаковете за третата линия и построява системите за тях. Многократно от Столична община са съобщавали, че по новата линия ще има и влакове, които се движат без ватман.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР