Очаквам до 20-25 дни да получим първата голяма пратка с

...
Очаквам до 20-25 дни да получим първата голяма пратка с
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Очакваме към края на годината България да получи 2,5 млн. ваксини

" Очаквам до 20-25 дни да получим първата огромна пратка с медикаменти за, държавното управление утвърди средства и контракт ". Това съобщи в Плевен заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков на регионална среща с ръководителите на здравните институции от района.
Той показа настоящи данни за засегнатия медицински личен състав от епидемията - общо 1 727 индивида, от които дейните случаи са 590, на домашно лекуване 513 и 74 лежат в болница, като трима от тях са в интензивно поделение. От тези случаи 626 са лекари, дейни досега са 212, а 175 са на домашно лекуване, в лечебни заведения са 36, а един – в интензивна конструкция, уточни заместник-министърът.
 Под 2 евро ще коства доза от имунизацията на AstraZeneca в Евросъюза Под 2 евро ще коства доза от имунизацията на AstraZeneca в Евросъюза
По 1,78 евро ще коства на всяка страна от Европейския съюз една доза от имунизациите против ковид, контрактувани от Европейската комисия...
" Вижда се какъв брой скъпо заплаща съсловието в борбата с тази зараза и това е повода за въвеждане още веднъж на спомагателните ограничения на носенето на маски. Максималното ограничение на заразяването е извънредно значимо за момента ", акцентира той. По думите му в Плевен " очевидно се прави добра работа, тъй като региона е в жълтата зона на картата ". Шест са областите в алената зона, което е мощно плашещо – там се ускорява контролът за всички ограничения, означи доктор Пенков.
По отношение обезпечаването на системата с фрагменти той уточни, че концепцията е да помогне всеки, който може, в това число и студентите от университета, специализантите, да вземат присъединяване в дежурствата и да подкрепят болничното заведение. " Трябва да приказваме с всички гилдии в нашия съюз, с цел да се случат нещата ", сподели заместник-министърът. " В момента сме съвсем на сериозно равнище на запълване на всички кревати, които съществуваха първоначално като опция за хоспитализация на заболели от ковид и по тази причина се активизират на всички места спомагателни структури ", посочи той. Нужно е непрестанно образование на всички здравни фрагменти, които работят в лечебни заведения, по какъв начин да се защищават от болестта. " Малки неточности дават неприятен резултат – човек се заразява и излиза от строя ", акцентира доктор Пенков.
По думите му държавното управление прави каквото би трябвало. " Има подписан контракт за ваксини. Една от огромните компании, която прави биологични медикаменти като ваксини е доста напреднала и чакаме към края на годината, държавното управление подсигурява, България да получи 2,5 млн. ваксини. Полагат се неимоверни старания за обезпечаване на всички нужни медикаменти в лечебните заведения за лекуване на хората и подсигуряване на целия есенно-зимен сезон с персонални защитни средства. Очаквам до 20-25 дни да получим първата огромна пратка с медикаменти за ковид ", сподели още заместник-министърът, представен от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР