Очаквам днес или най-късно утре да приключим с приемането на

...
Очаквам днес или най-късно утре да приключим с приемането на
Коментари Харесай

Василев: Очаквам днес или утре да приключим с приемането на бюджета

" Очаквам през днешния ден или най-късно на следващия ден да приключим с приемането на бюджета. Основните параметри са ясни. Всички общински планове, които са над 1500, са включени ". Това съобщи пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Асен Василев.

" Имаше спекулации ще се съберат ли налозите. Към 18 декември осъществяването на Данък добавена стойност от покупко-продажби в страната е на 98,4%, тъй че налозите се събират. Средства има. Ще приключим годината с по-малък недостиг от това, което беше планувано в проектобюджета за тази година и за следващата година сме заложили също много реалистични доходи ", изясни Василев.

" Това, което бяхме поели като ангажимент - да подкрепим, от 69 - 69 депутати сме го свършили, тъй че сме изпълнили уговорката си ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто дефинитивно и на трето четене Народното събрание одобри измененията в Конституцията.

Относно жалбата на " Възраждане " до Конституционния съд за измененията в Конституцията, той уточни: " От този миг нататък ние се занимаваме с бюджета, тъй като касае повече хората. Има и друга тематика, която разгадавам Радев да я реши. Това е таксата за " Балкански поток ". По думите му през днешния ден се чака Холандия да се произнесе за приемането на страната ни в Шенген.

" Това е невиждан бюджет. За първи път в историята на България има 1500 плана на всички общини. Когато се приказва за вредите от " сглобката ", би трябвало да се приказва и за изгодите ", акцентира от своя страна Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР