Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме и да е

...
Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме и да е
Коментари Харесай

Денков: Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме и да е балансиран

Очаквам държавният бюджет да бъде признат в точния момент и да е уравновесен - подобен, какъвто е квалифициран. Това разяснява пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков, който взе участие в церемониятапо първа копка на автомагистралата " Русе - Велико Търново ", заяви Българска телеграфна агенция.

По думите му напълно обикновено е, когато се разисква бюджетът, да има разнообразни оферти.
" Разбира се, обикновено е при разискванията да има разнообразни полемики, само че бюджетът е добре квалифициран, тъй че не чакам особени проблеми ", сподели министър председателят.

По мотив на разногласията в Народното събрание, свързани със здравната каса, Денков разяснява, че " държавното управление си гледа работата и си извършва програмата ".

" Както и различен път съм казвал, в случай че има разногласия, те са в Народното събрание. Така че питайте ги тях какво толкоз ги тормози. Ние си гледаме работата ", съобщи министър председателят.

„ Преди месец и половина направихме среща с министър председателите на Гърция и Румъния в Евксиноград, с цел да обсъждаме по какъв начин да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти. Русе е центърът на автомагистралите, които желаеме да развием от пристанищата на Егейско море към Румъния, към Молдова, към Украйна “, добави министър-председателят.

Денков увери, че построяването на този обект ще е от изгода на всички, а освен за русенци.

На церемонията по първа копка на обекта, провела се наоколо до пътя Бяла – Ценово, участваха още министърът на районното развиване и благоустройствотоАндрей Цеков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Десислава Паунова, регионалните шефове на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от района, представители на строителя и надзора.

Андрей Цеков сподели още, че автомагистралите са кръвоносните системи на стопанската система.

" Магистралата " Русе - Велико Търново " е част от стратегически кулоар " Север - Юг ". Коридор, който следва да свърже пристанището в Русе с егейските пристанища в Гърция. Той е част от паневропейски кулоар, който би трябвало да свърже Егейско и Балтийско море. Едно транспортно направление, което е извънредно значимо от стратегическа и геополитическа точка даже и към днешния ден. За България автомагистралата " Русе - Велико Търново " е стъпка към икономическото възобновление на Северна България. Тя е и път към демографското възобновяване на Северна България ", сподели Цеков.

Той напомни, че с изключение на тази автомагистрала, в ход е осъществяването на автомагистралата сред Видин и Ботевград, като и доизграждането на автомагистрала " Хемус ".

" В бюджета за идната година са заложени средства за планиране на скоростни пътища - сред Свищов и автомагистрала " Русе - Велико Търново ", от Русе до Шумен, Силистра - Шумен и Силистра-Добрич-Варна ", сподели Цеков.

Димитър Недялков - заместник-министър на превоза, съобщи, че началото на строителството на автомагистралата " Русе - Велико Търново " е в миг, когато развиването на транспортното направление " Север-Юг " е от стратегическо значение за България и е доста значимо за целия Европейски съюз.

" Магистралата ще бъде част от логистичния кулоар при бъдещето възобновяване на Украйна. С построяването на направлението ще се усъвършенства транспортното обслужване на интернационалния и вътрешен трафик, ще се усъвършенства и сигурността на придвижването ", сподели Недялков.

Росица Кирова - заместник-председател на Народното събрание, сподели, че се вълнува да бъде през днешния ден на церемонията, тъй като е " човек, зает от години с идеята за създаване на съответна конструкция в Северна България ". " Магистралата ще спести и тези човешки жертви, на които сме очевидци през последните години ", сподели Кирова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР