Очаквам да започне поевтиняване, тъй като три седмици подред цените

...
Очаквам да започне поевтиняване, тъй като три седмици подред цените
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Очаквам да започне поевтиняване, от четири месеца има спад на инфлацията

Очаквам да стартира поевтиняване, защото три седмици поред цените на едро падат, предвижда служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет пред БТВ.

Суровините поевтиняват, три седмици поред поевтиняват цените на едро, а цените на дребно не поевтиняват, означи той. „ Ако успявахме досега да спрем повишаването, което мога да кажа, че постигнахме, в този момент към този момент желаеме трайно понижение на цените “, сподели Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Според него към този момент четири месеца има спад на инфлацията, само че е най-малък и хората не го усещат. 

В началото на април Министерството на стопанската система разгласява за публично разискване план на Закон за надценките на питателните артикули. „ Това са артикули от първа нужда, защото концепцията на закона е с минимална административна интервенция в пазара, да подсигуряваме, че ще има по един продукт на търпима цена за хората, който всеки ще може да си разреши “, изясни служебният министър. Той увери, че това няма да са заместващи и имитиращи артикули. 

Според него сега, в който бъде признат законът, хората незабавно ще усетят тази мярка. Това е въпреки всичко един законопроект, чакаме Народното събрание, зависи от депутатите да го одобряват, означи обаче Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. По думите му концепцията е след влизането в действие на закона, той да работи шест месеца, защото това е непазарен механизъм. 

Служебният министър на стопанската система означи още, че не може да се каже, че платформата за сравняване на цените към този момент е оказала резултат, тъй като е пусната от две седмици.

„ Със сигурност има сериозен резултат върху информираността – от една страна -на потребителите, от друга страна- дава и добра опция за разбор и на контролните органи и на институциите “, сподели Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. 

Той дефинира платформата като инструмент, който е доста потребен – събира цялата информация, с която институциите разполагат, на едно място. Добавя към нея и информация от търговците на дребно, тъй че мисля, че е доста потребен инструмент, уточни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР