Очаквам да се случи нещо, което наистина да бъде революционна

...
Очаквам да се случи нещо, което наистина да бъде революционна
Коментари Харесай

Политолог за управляващата коалиция: Ще има буря, но до ураган няма да се стигне

Очаквам да се случи нещо, което в действителност да бъде революционна отсам до края на годината. Това сподели в аудиопоста на " Фокус " " Това е България " политологът Борислав Ангелов. " Ще има стихия, тя върви интензивно сред политическите партии, има известно напрежение в ръководещата групировка, само че до вихър, до повреждане на обединението аз не чакам да се стигне към този миг. Има доста по-важни въпроси, които в действителност могат да обединят обединения от обединението, с цел да продължат напред. Единият от тях е Конституцията, другите са законите, които са за бюджета, двата дребни бюджета същото по този начин, и естествено законите, които са по Плана за възобновяване и резистентност, където явно имаме закъснение, както се вижда от всички индикации, които слушаме. За мен още когато се приказваха за периоди, за мен те бяха сложени нереалистични, само че занапред ще забележим защо става въпрос в действителност. Виждаме, че има напрежение, само че то значително това напрежение се очакваше. След като нямаш подписано съдружно съглашение, откакто не знаеш по какъв начин да вземаш решенията, откакто на една групировка е дадена цялата изпълнителна власт надали не, и на нейната дребна част от групата, няма по какъв начин да нямаш такова напрежение. Останалите в един миг се усещат, че носят отговорност за ръководството, само че действително те нямат нужното посланичество ", сподели политологът.

Според Ангелов, когато имаш една комплицирана обстановка и настройка, би трябвало да можеш да включваш всички си съдружни сътрудници, които те поддържат, във взимането на решения, а не да ги повтаряш пред приключен факт. Защото те в последна сметка носят отговорност по един или по различен метод. Даже локалните избори го посочваха това.

" Ти носиш отговорност за ръководството на страната, няма по какъв начин да не носиш отговорност. И ти би трябвало да ги вкараш в целия развой, те би трябвало да са част от изработването, те би трябвало да знаят какво се е случва, а не да го научават от медиите, не да го научават откакто се гласоподава на Министерски съвет. И тъкмо тук, съгласно мен, към този момент стартира да има индикации за смяна най-малко на състава на Министерски съвет в някакъв вид, с цел да може другите да знаят какво се случва вътре в Министерски съвет. Очевидно, че единствено с един министър на външните работи ти не си в час какво става в държавното управление, ти не знаеш какво се е случило по всичко останали министерства ",  добави политологът.

Според него, външният министър може да го изолираш доста елементарно. Той се занимава с външна политика и просто неговият сектор е подобен, че той на процедура не взе участие в цялостното оперативно ръководство на другите ресори. Няма такава връзка. Освен когато минават нещата със координиране.

Борислав Ангелов счита още, че напрежението ще бъде краткотрайно затихнато. Другият вид е да се търси смяна, промяна на министри, които не са си свършили работата. Тук може да се употребява Народното събрание като инструментариум да се покаже, че имаме проблеми – тук  не е решено, там не е решено, имаме закъснение.

" Редно би било да се намерения за промяна на някой от играчите  на терена. Другият вид към този момент е да се сътвори извънредно ново държавно управление в границите на този парламент. Геополитическата конюнктура е такава, че доста мъчно в действителност може сега някой да рискува да тръгне да скапва държавното управление, без да има вид, в който той да е подготвен да ръководи страна. И да не забравяме какъв брой мъчно се сътвори държавното управление на Кирил Петков и това държавно управление, и на каква цена, в последна сметка ", сподели още Борислав Ангелов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР