Очаквам да се появят нови малки политически проекти, които да

...
Очаквам да се появят нови малки политически проекти, които да
Коментари Харесай

Социолог: Възможно е в следващия парламент да влязат 10 партии

„ Очаквам да се появят нови дребни политически планове, които да раздробят още Народното събрание. Възможно е в идващия парламент да влязат 10 политически субекта “.

Това съобщи пред „ NOVA “ социологът Васил Тончев във връзка следващите идни предварителни парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Според него се чака о ще по-ниска изборна интензивност , което от своя страна автоматизирано ще намали легитимността на вота. По негови калкулации може да се стигне до сред 100 000 и 200 000 гласа по-малко и по този начин до урните в последна сметка да стигнат под 2 милиона гласоподаватели . Като съществена причина за това той дефинира най-вече политическите кавги и рушенето на систематичните партии .

Тончев добави, че не е оптимист за решение на проблемите с политическата рецесия и съгласно него на този стадий не се вижда стабилно болшинство , което може да успее най-сетне да сътвори постоянен кабинет. По думите му двете партии, които сега са в по-добра кондиция са ГЕРБ и „ Възраждане “ , а при всички останали има вътрешни разтърсвания. 

Европейска комисия желае да забрани пушенето в някои зони навън

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР