Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания.

...
Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания.
Коментари Харесай

За обща култура влиза Иван Гешев на обсъждането на своята оставка

" Очаквам да повиша равнището си на правни и общи познания. " Това съобщи основният прокурор Иван Гешев с опит да бъде подигравателен към днешното съвещание на Висшия правосъден съвет, което ще разисква настояването за предварителното му освобождение.

" На предходния пленум разбрах, че вземам участие по право във Висшия правосъден съд, а не във Висшия правосъден съвет. Разбрах, че прокуратурата е централизирана, макар конституционните промени още от 2016 година на Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушения. Разбрах, че прокуратурата води правосъдното разследване, а не Съда ", напомни усещанията си Гешев.

По думите му, в случай че не било смешно, щяло да е тъжно, и то за българската държавност. Надявам се министърът на правораздаването, вместо да обикаля телевизионните студия и да споделя погрешни политически изказвания, да изрази своите изказванията пред Висш съдебен съвет , настоя Иван Гешев.

Той се надява да не се опасяват за върховенството на закона и отбрана на правата на индивида. Прокуратурата дава задоволително неприкритост и гласност, време е това да създадат и политиците, приключи Гешев.
 Демерджиев: Гешев погази неведнъж закона
Демерджиев: Гешев погази неведнъж закона

И добави, че не знае за какво КПКОНПИ няма определен нов председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР