Очаквам да получа подкрепата на нашите съграждани на 5 ноември,

...
Очаквам да получа подкрепата на нашите съграждани на 5 ноември,
Коментари Харесай

Стефан Радев: Продължаваме да надграждаме

Очаквам да получа поддръжката на нашите съграждани на 5 ноември, тъй като имаме опция да продължим реализирането на положителните хрумвания за развиването на Сливен. Това съобщи в изявление за телевизия Канал 6 претендентът на ГЕРБ за кмет на община Сливен Стефан Радев. По думите му поддръжката на жителите е значима и при отбраната на плановете за града ни на национално равнище. Той дава отговор на въпроси, свързани с пътната инфраструктура в града, вилна зона и по селата. В програмата му за ръководство за трети мандат се плануват действия за надграждане и възстановяване.

По отношение на усложнения трафик поради нараствания брой автомобили  в града, през последните години в Сливен са направени  вложения в транспортната инфраструктура, създаване на паркинги в кварталите. Въвеждат се архитектурни решения за усмиряване на придвижването, както е  направено по ремонтирания сектор на бул. „ Хаджи Димитър “.

Стефан Радев сподели, че проблемите на най-голямата крайградска вилна зона в България, която е в Сливен, са трупани с години. „ Това, което считаме да създадем, е там да стартираме да построяваме съвременна инфраструктура. Поставяме началото с плана за нова улица, която ще пресича вилна зона и към този момент работим по него. Идеята е да има канализация, осветяване, водоснабдяване. Ако това може да стане в един мандат, ще съм благополучен да го видя “, добави Радев.

В обитаемоте места към 90 % от казуса с улиците е от остарялата ВиК мрежа. Получават се чести повреди, което постанова и чести поправки и разрушена пътна настилка. В предходния мандат Общината към този момент стартира да влага в замяна на водопроводи  по селата. „ Ще продължим с тази политика, макар, че задължението е на ВиК, с цел да придадем резистентност на асфалтирането. Само през тази година Общината ще вложи над 2 милиона за асфалтиране по селата и този развой ще продължи. Ще следваме модела замяна водопроводи и по-късно асфалтиране “, добави Радев. Той се надява, че срокът за осъществяване на плана на ВиК ще бъде спазен. „ Благодаря на нашите съграждани за търпението, макар, че общината не е реализатор на този план. Той е доста значим за Сливен. Много градове биха желали при тях да се случи тази инвестиция “, сподели той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР