Очаквам да ме четат предимно хора, които харесват поп култура,

...
Очаквам да ме четат предимно хора, които харесват поп култура,
Коментари Харесай

Издател: Повече хора се обръщат към литературата

Очаквам да ме четат най-вече хора, които харесват поп просвета, тъй като разказите ми са повлияни от киното и от жанровата литература, тези, които харесват хорър и фантастика. Но все се надявам, че в книгата ще се намерят разкази и за хора, които примерно не харесват Star Wars. Това сподели в студиото на ФАКТИ издателят и кинокритик Благой Иванов, чийто алманах с разкази "Трансформации " към този момент е на книжния пазар.

"Традициите у нас за този вид литература са относително млади. Български създатели, които да пишат напълно в този жанр има от 90-те насам, само че пък хорърът и фантастиката у нас не престават обичаи, които към този момент са доста добре открити на запад ", разяснява Иванов.

Той счита, че от ден на ден хора се обръщат към литературата, само че не безусловно към най-качествената. Не се ангажира обаче да каже дали това ще е дълготраен развой.

За обичаните създатели и филми на фантаста, прочут и като един от създателите на известния уебсайт "Операция кино ", за българското кино и за това чете ли българинът в действителност повече през последните години, гледайте диалога с Благой Иванов:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР