Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното

...
Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното
Коментари Харесай

Йотова: Очаквам да има кабинет

Очаквам да има кабинет и очаквам с огромно неспокойствие Народното събрание да гласоподава този кабинет и той да стартира да работи.

Tова сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Казанлък. Тя е посетител на града във връзка откриването на 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града публицисти от целия свят.

Йотова честити празника на казанлъчани и уточни, че няма предпочитание да приказва в този ден за това, което става в столицата, само че не може да избяга от въпроса.

" Сутринта чух една имитация, която ме разтревожи доста като жител за бъдещето на този кабинет . Бъдещият министър ръководител акад. Денков сподели, че влиза в това ръководство, без да има никакво доверие в своите съдружни сътрудници от политическа партия ГЕРБ и има доверие единствено на Мария Габриел ", уточни тя. Според вицепрезидента “това не е положително начало ”.

Тя изрази вяра въпреки всичко да има постоянен постоянен кабинет. На въпрос по отношение на състава на бъдещия кабинет Илияна Йотова уточни, че не трябва да се влиза в хипотези , тъй като описът не е финализиран.

“Ако е този, с който разполагат медиите, не мога да разясня, тъй като огромна част от тях не ги познавам персонално , само че не бих желала никога да се включвам в този звук на отричане и конфликтност още преди да сме разбрали защо става дума ”, акцентира тя.
 Българска телеграфна агенция
Йотова уточни, че бъдещите министри ще би трябвало да носят своята отговорност, тъй като “ще би трябвало да поставят кървави подписи, ще би трябвало да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, с цел да ни вкарат в еврозоната и ще би трябвало да проведат този тежък диалог с Урсула фон дер Лайен, тъй като ще би трябвало да извършат законни и противозаконни уволнения в администрацията, ще би трябвало да трансформират службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи с наши, с цел да прави нашите избори ”, сподели още Илияна Йотова.

" Живеем в демократична страна и всеки човек има право да стачкува, когато не е склонен с нещо ", разяснява Йотова по отношение на проведения тази вечер митинг пред Президентството.

Ние ще чуем какви са претенциите на хората, постоянно в своята политическа биография съм чувала тези хора, без значение дали са хиляди или е единствено един човек, означи тя и акцентира, че всеки български жител би трябвало да бъде чут, а “умните хора и умните институции си взимат поучения от тези уроци и би трябвало да вземат верните решения ”
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР