Очаквам да бъдат положени необходимите усилия за приключване до края

...
Очаквам да бъдат положени необходимите усилия за приключване до края
Коментари Харесай

Зам.-министър Натова: Дейностите по ОПТТИ 2014-2020 г. трябва да приключат до края на годината

Очаквам да бъдат положени нужните старания за привършване до края на годината на дейностите по Оперативна програма „ Транспорт и превоза инфраструктура " (ОПТТИ) 2014-2020 година Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова при откриването на Третото съвещание на Комитета за наблюдаване на Програма „ Транспортна съгласуваност " (ПТС) 2021-2027 година в Пловдив.

„ Намираме се в края на интервала за допустимост на разноските по програмата. Това постанова цялостна готовност. Трябва да поддържаме и висок ритъм на работа по Програма „ Транспортна съгласуваност " 2021-2027 година Заложените планове по новата стратегия са тясно свързани с миналата, за това е значимо да има последователност и равномерен преход без това да води до закъснение, за което ще проследявам прецизно ", уточни заместник-министър Анна Натова.

Ръководителят на Управляващия орган на ПТС Мартин Георгиев разгласи, че ОПТТИ 2014-2020 година може да бъде приключена сполучливо при осъществяване на подхванатите ограничения за усъвършенстване на програмата и предстоящото довеждане докрай до края на годината на Автомагистрала „ Струма ", Лот 3.1 тунел „ Железница ".

До момента по Програма „ Транспортна съгласуваност " 2021-2027 година Управляващият орган е създал насоките за даване на безплатна финансова помощ по 8 процедури за непосредствено даване, съдържащи условия за кандидатстване и за осъществяване на планове. През месец юни 2023 година са оповестени седем процедури за кандидатстване, свързани с железопътния и пътния превоз, интермодалност в градски условия и техническа помощ.

Процедурата по Приоритет 3 „ Подобряване на интермодалността, нововъведения, осъвременени системи за ръководство на трафика, възстановяване на сигурността и сигурността на превоза " е отворена за кандидатстване на 31.08.2023 година

Подготвени са критерии за набиране на планови оферти посредством конкурентен асортимент по процедура за „ Подпомагане на интермодални оператори ". Работи се по процедура за „ Изграждане на зарядна инфраструктура за различни горива по републиканската пътна мрежа и в пристанищата ". Подаден е за утвърждение и първи формуляр за кандидатстване по Програмата (втората фаза на железопътния план „ Пловдив - Бургас " ).

В конференцията участваха ръководителят на отдел „ България, Унгария и Словения " в Групово дело „ Регионална и градска политика " на Европейската комисия Агнес Монфре, представители на JASPERS, бенефициенти по Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 и Програма „ Транспортна съгласуваност " 2021-2027, като и представители на институции и неправителствени организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР