Очаквам бюджетът да бъде приет, защото най-доброто е, че той

...
Очаквам бюджетът да бъде приет, защото най-доброто е, че той
Коментари Харесай

В Бюджет 2023 доминира повече аритметиката, отколкото икономиката?

" Очаквам бюджетът да бъде признат, тъй като най-хубавото е, че той съществува. Държавата има потребност от него, както и да са разпределени средствата. Ще има корекции, само че те ще са козметични ". 

Това разясни пред БНР макроикономистът проф. Гарабед Минасян. 

И добави, че  бюджетът слага въпроси, най-много за макроикономическото ръководство

" За последните две години имаме средногодишен растеж на Брутният вътрешен продукт от към 5,5%, до момента в който вложенията и финансовите инвестиции понижават средногодишно с над 6%.  Що за стопанска система е тази стопанска система, толкоз ефикасна, че Брутният вътрешен продукт пораства, и то не с дребни темпове, а в същото време вложенията понижават ? Не съм чул ръководещ да направи дисекция на тези обстоятелства. За тази година имаме значителен поврат, който още веднъж виси във въздуха. За  тази година се планува растеж на Брутният вътрешен продукт от 1% и се планува растеж на вложенията от 6% . Как ще стане тази работа? При състояние че имаме редовно понижаване на вложенията ". 

В предаването " 12+3 " проф. Минасян разяснява още, че в  този бюджет господства доста повече аритметиката, в сравнение с стопанската система

" Когато има пари за систематизиране, нещата са елементарни. Трудно е събирането на парите.  Макроикономическото ръководство би трябвало да събере парите, което става със стабилен растеж на стопанската система , тъй като сме най-бедната страна в Европейския съюз, продължаваме да бъдем ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР