Очаквам бързо разследване на случая и установяване на причините за

...
Очаквам бързо разследване на случая и установяване на причините за
Коментари Харесай

Румен Радев от Париж: Имам седем дни да връча мандата, надявам се партиите да използват този последен шанс

Очаквам бързо следствие на случая и определяне на аргументите за гърмежите в Елин Пелин. Това съобщи пред български публицисти в Париж президентът Румен Радев.

Държавният глава изрече съболезнования към околните на починалия при детонациите в складовете за фойерверки доцент Петър Шишков, помощник в катедра " Подземно строителство " при Минно-геоложкия университет.

" Винаги при боравене с рискови материали би трябвало да се съблюдават ограниченията за сигурност. Призовавам всички да съблюдават всички правила, наредби и ограничения за сигурност ", сподели Радев.

Относно връчването на третия изследователски мандат, президентът Радев още веднъж подсети, че разполага със седем дневен период, с цел да го връчи на партия по собствен избор.

" Надявам се политическите партии да употребяват този финален късмет ", добави президентът.

Относно предстоящото през днешния ден решение на Конституционния съд за измененията в главния закон, президентът разяснява: " Аз сезирах Конституционният съд с ясни претекстове и чакам решението му да способства за самостоятелна правосъдна система, за дейно правораздаване и правдивост и дейно ръководство на страната ".

Радев, който е във френската столица за откриването на Олимпийските игри сподели, че за жалост Париж посреща игрите в световна обстановка на остри спорове и опълчване.

Но както и Томас Бах съобщи, сега игрите са единството нещо, което може да сплоти света, добави Радев.

В умозаключение той уточни: " Вярвам, че нашите спорти ще покажат високия състезателен дух и ще забележим българският байрак, развят над Париж ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР