Очаквам Българската банка за развитие да разработи нов механизъм за

...
Очаквам Българската банка за развитие да разработи нов механизъм за
Коментари Харесай

Пулев: ББР ще разработи нов механизъм за финансиране на фирми в земеделския бранш при облекчени условия

Очаквам Българската банка за развиване да създаде нов механизъм за финансиране на компании в сектора при облекчени условия. Това заяви служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. 
Прочетете още
По думите на Пулев от област Велико Търново по процедурата за Технологична рационализация от ПВУ са утвърдени 16 плана, за които МИР ще изплати близо 5 млн. лева на спечелилите компании от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица. 

„ Подкрепата ни за нововъведенията и растежа в бранша на земеделието и отглеждането на животни се реализира посредством две от нашите структури - Фонда на фондовете и Банката за развиване “, сподели още министър Пулев. 

Над 5 млн. лева по Плана за възобновяване ще получат 50 компании от област Велико Търново.

„ Светът се ориентира към нововъведения в храните  - до 2050 година, съгласно данните на Организация на обединените нации, ще се изисква 60% нарастване на хранителната продуктивност по отношение на увеличаващото се население “, акцентира той и добави, че Министерството на нововъведенията и растежа поддържа посредством своите стратегии нововъведенията и в този сегмент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР