Очаквам България да не остава само в ролята на домакин

...
Очаквам България да не остава само в ролята на домакин
Коментари Харесай

Радев: Надявам се Борисов да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи

Очаквам България да не остава единствено в ролята на хазаин по време на срещата във Варна. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Надявам се министър председателят да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой и в религиозните ни каузи. Също по този начин да бъде подложен и въпросът за компенсациите за тракийските бежанци “, акцентира Румен Радев.

Той добави, че всички тези, които са в отбрана на българския интерес, имат неговата поддръжка.

„ Това е значима среща. Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми. Нормално е ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес “, уточни президентът.

Радев посочи, че позицията, която България ще отстоява по време на срещата във Варна, не е била съгласувана с него. Аз съм изказал обществено своите съображения, добави той.

„ Отговорих на господин Ердоган да създадем тази среща в границите на Срещата на върха на НАТО през юли. Надявам се той да одобри това предложение. Темата ще бъде двустранните ни връзки ”, съобщи още президентът.

От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов също разяснява идната среща и съобщи, че откакто ще има среща, би трябвало да има диалогичност. Да се надяваме, че ще имаме положителни вести, добави той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР