Очаквам автомагистрала Хемус да бъде завършена през 2027 г., а

...
Очаквам автомагистрала Хемус да бъде завършена през 2027 г., а
Коментари Харесай

Караджов: Очаквам "Хемус" да бъде завършена през 2027 г.

" Очаквам автомагистрала " Хемус " да бъде приключена през 2027 година, а частта до Велико Търново - до 2025 година ". Това сподели пред публицисти в Плевен вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов , съобщи Българска телеграфна агенция. 

Той акцентира, че по " Хемус " има " ин хаус " процедури, които не са направени по най-прецизния от позиция на закона метод и няма по какъв начин да продължи заплащането по тях. " През последните 4 месеца в действителност не е имало заплащане, само че се надявам в най-скоро време юристите да ни дадат този дълго чакан отчет за рисковете при другите разновидности. Веднага щом се позволи, ще разплатим цялата сума, пари в действителност има ", добави министър Караджов. 

По отношение на основаната работна група от специалисти, която да разисква предложенията от представителите на браншови организации и на дребните и междинните превозвачи за тол системата, вицепремиерът уточни, че чака тя да доближи до вид, който " да е задоволителен за цялото общество, т.е. по обективен метод да се разпредели тежестта за заплащането на потреблението на цялата републиканска пътна мрежа в частта втори клас, първи клас и автомагистрали ". Министър Караджов бе безапелационен, че няма да отстъпи от своята позиция за възнаграждение на две трети от тежкотоварните превозвачи и една трета за леките моторни транспортни средства, тъй като " това е ползата на обществото ". 

Гроздан Караджов взе участие през днешния ден в откриването на осмото издание на Маратон на другарството в Плевен. Вицепремиерът, дружно със фамилията си, е доброволец в спортното събитие. Тази година в другите дисциплини на маратона вземат участие над 400 бегачи. Стартът бе даден в 9.00 часа на площад " Възраждане ".

Снимка: Стоп кадър/НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР