Очаквахме страшно нападение от Иран, бяха ни съобщили, че нещо

...
Очаквахме страшно нападение от Иран, бяха ни съобщили, че нещо
Коментари Харесай

Михаел Бар-Зоар: Очаквахме страшно нападение от Иран

„ Очаквахме ужасно нахлуване от Иран, бяха ни съобщили, че нещо ще стане тази нощ. Към среднощ чухме, че към 170 дронове са тръгнали към Израел. След тях пристигнаха други ракети – към 30. Накрая стана нещо, което не чакахме - иранците са пратили още към 120 балистични ракети ”. Това съобщи историкът, български евреин и кандидат-президент на Израел на предходните избори Михаел Бар-Зоар в предаването „ На фокус ” в роман за офанзивата от Иран през предходната нощ. 

„ Да ни пратят 330 ракети и дронове и нищо да не обиден по пътя, това е едва ”, сподели политикът по отношение на нападението от Иран.

Той поучава този удар да остане без реакция. „ Бием се в Газа, с „ Хизбула ”, които ни нападнаха същия ден в Ливан. Не ми се коства доста мъдро да отворим трети фронт с Иран ”, сподели историкът. Той регистрира, че възможното нахлуване на Иран би отворило нова война.

По думите му нощес се е получила една нова коалиция. В нея са американци, англичани, французи, от Саудитска арабия, Йордания.

„ Всички те се бориха против Иран. Тази коалиция не желае да влезе във война. И ние не желаеме война. Въпросът е дали ще изкараме една лимитирана интервенция като реакция на нападението от една суверенна страна към друга суверенна страна ”, сподели Бар-Зоар.

Той изясни, че израелските генерали ще изпълнят решенията на цивилното държавно управление. „ Сега целият свят ни гледа. Ако ние не създадем нищо, това ще бъде знак на уязвимост. Въпросът, който се дискутира в този момент, е дали да послушаме съвета на американците, добави Михаел Бар-Зоар, чиято книга за спасението на българските евреи издигна имиджа на България в света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР