Очаквахме много повече от най-силните страни в ЕС. Те всъщност

...
Очаквахме много повече от най-силните страни в ЕС. Те всъщност
Коментари Харесай

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски: България иска да влезем в ЕС като българи

" Очаквахме доста повече от най-силните страни в Европейски Съюз. Те в действителност не могат да убедят България да ни пусне без тези несъответстващи условия. Преди три години България изненадващо изиска меморандум, в който искаше невъзможното - да си сменим идентичността и да влезем в Европейски Съюз като българи ", съобщи Стево Пендаровски в изявление за хърватската телевизия RTL.
„ Винаги споделям, че колкото по-малко е наличието на Европейски Съюз на Балканите, толкоз повече ще участва Русия “, сподели президентът на районен съд Македония.
Според него доверието на македонските жители в Европейски Съюз фрапантно спада.
" Ако в този момент попитате дали македонците желаят да са в Евросъюза, 80% споделят " Да ". Но в случай че попитате дали това би трябвало да стане при изискването българите да бъдат вписани в Конституцията, 80% споделят " Не ", добавя президентът.

КОМЕНТАР:
В нито един документ България не е желала жителите на Северна Македония да се изяснят като българи, с цел да влязат в Европейски Съюз. Но над 100 000 жители на районен съд Македония желаят да са българи и вследствие на това тяхно предпочитание, потвърдено с архивна документи, те получиха български паспорти.
София желае от Скопие да извършва уговорките си в подписания през 2017 година контракт за другарство и да одобри така наречен „ План Макрон “. Първата стъпка е Северна Македония да промени конституцията си и да впише в нея етническите българи.
Скопие е длъжно да смъкна малцинствените си искания към Пиринския край и да удостовери, че не търси никакъв етнически или малцинствен статут от София.
Реабилитиране на жертвите на югославския режим е друго изискване, което РСМ би трябвало да извърши. На територията на Северна Македония би трябвало да бъдат отстранени всевъзможни табели, плакати и транспаранти, които насаждат ненавист към България.
И най-важното - Република Северна Македония би трябвало да ревизира учебниците си по история, като отстрани наличие, фалшифициращо историческите обстоятелства и насаждащо ненавист към България, българите и българския език.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР