Очаквах тази важна среща, диалогът със синдикатите е бил добър

...
Очаквах тази важна среща, диалогът със синдикатите е бил добър
Коментари Харесай

Хекимян пред КНСБ: Предвиждаме 50% ръст на заплатите за медицинския персонал в детските градини

 izbori_2023_v1_013

Очаквах тази значима среща, разговорът със синдикатите е бил добър до този миг и би трябвало да продължи още по-активно. Кметът Фандъкова направи общината същински сътрудник на синдикатите във огромните общински сдружения в секторите „ Образование “, „ Транспорт “, „ Енергетика “ и „ Култура “.Ще работим по този начин, че хората да се усещат предпазени, а дейностите, които правят, да са финансирани. Инвестицията в работещите, възстановяване на изискванията за труд и заплащането, е методът да задържаме и привличаме фрагменти в най-важните браншове, които обезпечават действието на града ни.

 

Това съобщи претендентът за столичен кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на среща с КНСБ, на която участваха и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и претендентите за общински съветници Георги Георгиев, Стефан Марков и Владимир Данаилов.


Част от концепциите и дилемите, които си слагаме в ръководството, са свързани с кръвоносната система на столицата. Това са опазването на здравето, обществените действия, образованието, обществения превоз и енергийната сигурност. Планираме да изградим нови 37 детски градини, нови учебни заведения, само че е значимо да се погрижим за работещите там. Учителите би трябвало да имат почтено възнаграждение, тъй като тази специалност е една от най-престижните в нашето общество. Категорично настояваме в народен проект да продължи политиката на нарастване на учителските заплати, които бяха вдигани и до този миг, с помощта на ГЕРБ и синдикатите, съобщи Хекимян на срещата с КНСБ и добави:


Поех ангажимент заплатите на медицинските сестри и непедагогическия личен състав в детските заведения и учебните заведения да се усилят с 50% в границите на мандата. Трябва да създадем условия за привличане на още фрагменти, тъй като в бранша има дефицит.


Хекимян описа и за проектите за създаване на общински приюти. Столичната община би трябвало и може да се ангажира със основаването на приюти, в които възрастните хора да получават добра здравна грижа в модерни условия. Ще създадем базата, само че тук още веднъж идва въпросът за работещите, които да притеглим към работата, съобщи той.


И добави: Модернизацията на градския превоз ще продължи - имаме намерение да закупим 270 нови транспортни средства, главно електробуси и трамваи. В бранша има дефицит на водачи, по тази причина предвиждаме 20% нарастване на заплатите. Да си напомним, че след тежката Ковид-криза, цените на газа и електричеството се подвигнаха, а Столична община съумя да се пребори секторът да бъде дофинансиран, макар изрично отказаната поддръжка от държавното управление на Асен Василев и Кирил Петков. Допълнителни пари бяха отказвани от държавното управление на Кирил Петков с обяснението, че това са кметове на ГЕРБ. Стигна се до там, че Народното събрание гласоподава тези средства с цел да не спре градския превоз, без поддръжката на „ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия. Важно е в този момент, когато избираме, да се знае кой е защитавал ползите на софиянци. Градският превоз има и обществени функционалности и общината е застанала твърдо в тези сложни времена за финансирането на бранша.


Като младеж съм зает персонално с културните действия в София, уточни още Хекимян и добави: Показателно е отношението на Столична община към бранш Култура. Столична община обезпечи 3,4% нарастване на фона на 0,4% в националния бюджет. Пред вас декларирам ясно, че заплащането в бранша може да се усили с още 20%. Ще се погрижим за материалната база на читалищата, тъй като функционалността им е значима и те би трябвало да се развиват като културни центрове в кварталите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР