Очаква се законопроектът да бъде гласуван в парламента през юни

...
Очаква се законопроектът да бъде гласуван в парламента през юни
Коментари Харесай

Нова Зеландия плaниpa зaĸoнoпpoeĸт, c ĸoйтo дa нaпpaви пoĸyпĸaтa нa тютюнeвитe издeлия нeвъзмoжнa

Очаква се законопроектът да бъде гласуван в Народното събрание през юни 2022 година

Днешните деца в никакъв случай няма да могат да си купят цигари — най-малко в Нова Зеландия, написа Deutsche Welle. Държавата възнамерява законопроект, с който да направи покупката на тютюневите произведения невъзможна, даже и когато днешното младо потомство порасне.

" Искаме да се уверим, че хората в никакъв случай няма да стартират да пушат... Истината е, че няма безвредна възраст да започнеш да пушиш ", споделя Айеша Верал, здравен министър, предава money.bg.

В момента Нова Зеландия не позволява на лицата под 18-годишна възраст да купуват цигари. Но от 2027 година възрастта ще се усилва, като по този начин цялото потомство ще израсне и остарее без опция да си купува цигари.

Нова Зеландия ще ограничи и местата за продажба на тютюневи произведения и ще разреши продажбата на артикули с ниски равнища на наличие на никотин.

Държавата към този момент е измежду тези с най-вече ограничавания при продажбите на цигари. Всъщност, тя е на втора позиция единствено след Бутан, където има цялостна възбрана.

Целта на Нова Зеландия е до 2025 година по-малко от пет % от популацията да пуши. Към момента 11,6 % от жителите ѝ на възраст над 15 година пушат.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР