Очаква се за парламентарния вот на 2 април в чужбина

...
Очаква се за парламентарния вот на 2 април в чужбина
Коментари Харесай

Над 800 станаха секциите за вота в чужбина

Очаква се за парламентарния избор на 2 април в чужбина да бъдат разкрити 800 изборни секции. 34 страни към този момент са дали позволение за провеждането на изборите на тяхна територия, заяви непрекъснатият секретар и ръководител на работна група „ Избори “ в Министерството на външните работи Иван Кондов.

Ведомството е предложило да не се откриват изборни секции в Украйна:

" За изборите в чужбина са отделени 8 852 000 лв.. Подготовката, план-сметката и изобщо цялата организация се базира на нашите прогнози за към 800 секции. Това допуска назначението на към 4500 души като членове на секционни гласоподаватели комисии ".

Ведомството ще би трябвало да изпрати държавни чиновници във всяка изборна секция зад граница. Близо 200 ще са представителите от българските посолства и консулства на място: 

" И още към 600 души ще би трябвало да командироваме от страната. Става въпрос за наши сътрудници от администрациите, защото Министерството на външните работи няма потенциала да командирова подобен брой хора. Ние сме се обърнали към този момент към другите ведомства с молба да предложат такива. Надяваме се да има задоволително интерес от сътрудниците от другите администрации, с цел да можем да достигнем тези към 600 чиновници. Досега не сме командировали повече от към 380-390 индивида от България ".

От външното ни министерство още веднъж приканиха българите в чужбина за предварителна електронна регистрация, че желаят да гласоподават на 2 април:

" Предварителното електронно вписване значи, че тези хора влизат автоматизирано в описите и по-късно работата на секционните изборни комисии е по-облекчена ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР